Home Over ons Contact
Wonen binnen
Wonen buiten
Keukenmontage
Consoles / Pilaren / Sokkels
Bedrijfsmeubels
Steeds vaker wordt sloop- en steigerhout gebruikt voor stoere meubelen en objecten in de tuin en binnenshuis, een trend die hoort bij het "terug naar de natuur" gevoel.

Steigerhout zijn de steigerdelen die in de bouw op de steigers worden gebruikt. Het gaat om een zeer snelgroeiende dennenhoutsoort (vuren). Dit heeft voor het hout tot gevolg dat het zeer lange en flexibele vezel heeft waardoor het hout niet snel breekt. Tevens groeien de gekapte bomen zeer snel weer aan. Gebruikte steigerplanken worden veel gebruikt door meubelmakers wat het hout hierdoor tot een goed te recyclen en groen product maakt.

Nieuw steigerhout heeft van nature een lichte kleur, en is sterker dan gebruikt hout, door weersinvloeden zal dit na verloop van tijd wat vergrijzen, de kleur kan met een behandeling eenvoudig een oud uiterlijk gegeven worden.

Oud steigerhout zoals de naam het al zegt zijn gebruikte steigerplanken gebruikt, er is overheen gelopen en ze hebben tijden in weer en wind gelegen, dit zorgt voor de specifieke grijze kleur en de robuuste uitstraling.

Indien gewenst behandelen wij uw steigerhouten meubel met een white wash, grey wash, beits of dekkende verf. U zult versteld staan van de diverse resultaten welke gerealiseerd kunnen worden door het behandelen.

Een tafel van steigerhout is zowel geschikt voor binnen als buiten. Steigerhout, nieuw en oud, is een sterk werkend hout, na verloop van tijd zal er werking optreden in o.a. het tafelblad wat kiervorming kan veroorzaken. Uiteraard gaan wij dit zoveel mogelijk tegen middels een solide constructie, maar voorkomen is vaak niet mogelijk. Laat u niet anders adviseren!